Marathon International planuje nowe inwestycje w logistykę.

16.01.2017
Marathon International planuje nowe inwestycje w logistykę.
Sfinalizowanie tych planów firma planuje już na koniec lutego bieżącego roku, kiedy to otwarte zostanie nowe Centrum Usług Logistycznych Marathon w Kostrzynie koło Poznania.

Inwestycja Marathon to odpowiedź firmy na rosnące zapotrzebowanie w dziedzinie logistyki magazynowej jak również na usługi dodane.

Obecnie prowadzona budowa na powierzchni 57 000 metrów kwadratowych to dopiero pierwszy etap inwestycji. Docelowo obejmować ona będzie
120 000 metrów kwadratowych, które zapełnią powierzchnie magazynowe, biurowe, serwis pojazdów ciężarowych, nowoczesną myjnie, stację kontroli pojazdów, wygodny port dla truckerów oraz stację paliw. To wszystko zdaniem firmy pozwoli stworzyć miejsce przyjazne dla wszystkich firm współpracujących z Marathon.

Centrum Usług Logistycznych wyposażone będzie zarówno w monitoring pozwalający klientowi na videouczestnictwo w za - i rozładunkach, specjalną wydzieloną strefę dla obsługi towarów wysokowartościowych oraz w pełni przygotowany magazyn na potrzeby składowania towarów typu ADR.

Kolejnym wyzwaniem dla firmy Marathon na rok 2017 będzie wymiana dotychczasowych oraz zakup nowych aut , tak aby cała flota Marathon spełniała normy Euro6.

„Obecnie posiadamy flotę 125 pojazdów ciężarowych dwie bazy transportowe oraz dwa oddziały spedycyjne. Czas najwyższy uzupełnić portfolio naszych usług także o magazynowanie, kompletację i wszystkie inne usługi które pozwolą nam identyfikować się na rynku jako czołowy operator logistyczny. Nasza inwestycja to odpowiedź na dynamiczny rozwój wielu firm, które zdecydowały się na produkcję w Polsce, chcemy być częścią tej ogromnej układanki. Jeżeli przy tym sprawimy, że nasi Zleceniodawcy będą lepiej obsłużeni, a tym samym zadowoleni, to będziemy w siódmym, logistycznym niebie.” – tak plany firmy komentuje Emil Lisowski, Prezes Marathon International

Rok 2017 dla Marathon to bez wątpienia rok wyzwań, którym z całą konsekwencją firma zamierza sprostać.