Operator Logistyczny 2016 - sukces Marathon International

13.12.2016
Operator Logistyczny 2016 - sukces Marathon International
8 grudnia 2016 roku w hotelu Sofitel Victoria w Warszawie odbyła się jubileuszowa XV edycja Gali Logistyki, Transportu, Produkcji 2016 - największe i najbardziej prestiżowe wydarzenie na polskim rynku w branży TSL, podczas którego wręczane są „Oscary Polskiej Logistyki”.

Operator Logistyczny Roku to wspólne przedsięwzięcie badawcze DGC, Eurologistics oraz kilkudziesięciu czołowych firm logistycznych. Jego celem jest dostarczanie uczestnikom rynku wiedzy na temat oczekiwań klientów oraz poziomu wykonywania usług logistycznych. Na podstawie wyników badania powstaje ranking firm cieszących się największym zaufaniem klientów. Ranking służy promowaniu usług logistycznych najwyższej jakości.
W tegorocznym Rankingu Operator Logistyczny 2016 Marathon International zdobył:
I miejsce w kategorii dostawy w trybie just-in-time
II miejsce w kategorii przewozy całopojazdowe
a ponadto błyskawiczny awans o 5 oczek w całym Rankingu Operator Logistyczny 2016!

Tak firmę Marathon International opisuje Operator Logistyczny:
"Marathon International- to firma transportowa, która rozwija się zgodnie z sugestiami swoich klientów, orientując się się na klientów, a nie na konkurencję. Odpowiedzią na rosnące zapotrzebowanie na wysoko wyspecjalizowane i doskonałe usługi logistyczne jest rozbudowa floty oraz budowa nowego Centrum Usług Marathon. W samym 2016 roku spółka zakupiła 25 nowych samochodów ciężarowych, dzięki czemu flota łącznie liczy już 100 ciężarówek. Firma rozszerza portfolio swoich produktów i usług. Marathon oferuje szeroki zakres usług transportowych i logistycznych, dzięki którym zawsze szybko i sprawnie wykonuje zlecenia swoich klientów. W portfelu usług znajdują się: transport krajowy i międzynarodowy, spedycja krajowa i międzynarodowa, logistyka kontraktowa, usługi mobilnym wózkiem widłowym, jak również usługi Value Added Services. Firma jest także integratorem małych i średnich firm branży sektora przewozowego. W nowo wybudowanym Centrum Marathon znajdziemy również autoryzowany serwis samochodów ciężarowych i dostawczych - Marathon Truck Service, myjnię samochodową, stację paliw oraz powierzchnie magazynowe. Marathon International działa na rynku Inii Europejskiej, z powodzeniem rozbudowując swoje struktury. Certyfikowani przez TUV Nord zgodnie z ISO 9001 I 14001."