Program Kompleksowej Opieki Medycznej dla Pracowników MARATHON i ich Rodzin

15.11.2016
Program Kompleksowej Opieki Medycznej dla Pracowników MARATHON i ich Rodzin
Większość naszych pracowników to zawodowi kierowcy i to głównie z myślą o nich zdecydowaliśmy się na pakiet opieki medycznej ENEL-MED. Praca kierowcy zawodowego to specyficzne zajęcie. Cały czas w trasie, cały czas w podróży. Brak stałych godzin pracy oraz możliwości przewidzenia różnych niespodzianek po drodze.
Dlatego do lekarzy w ENEL-MED nasi kierowcy mogą umawiać się z trasy: za pomocą jednego telefonu, bądź przez Internet. Jeżeli plany się zmienią wizytę odwołać można SMSem.

UMAWIANIE WIZYT I BADAŃ W ENEL-MED.

1. CALL CENTER tel. 22 23 07 007, 660 307 007; konsultanci oprócz umówienia na konsultacje i badania mogą udzielać informacji na temat usług w pakiecie, przyjmować zgłoszenia dotyczące pobrania dokumentacji medycznej itp.
Call Center jest czynne: poniedziałek-sobota 7.00-21.00
niedziela 8.00-18.00

2. PIERWSZA LINIA MEDYCZNA 24H 501 111 999 kontakt telefoniczny z dyżurującymi pielęgniarkami, ratownikami medycznymi 7 dni w tygodniu przez 24 godziny na dobę. Pracownik Pierwszej Linii Medycznej przyjmuje wezwanie na wizyty domowe, a w nagłych przypadkach umawia na badania i konsultacje w placówkach w sieci, koordynuje hospitalizację oraz pilną opiekę medyczną na terenie całego kraju.

3. REZERWACJA ON-LINE: http://enel.pl/rezerwacja-on-line

4. OSOBIŚCIE W PLACÓWCE Korzystając z usług medycznych w Oddziałach ENEL-MED pacjent posiada dodatkowo możliwość odbioru wyników laboratoryjnych on-line, oraz zamówienia recept na telefon lub on-line na leki, które już wcześniej były zalecone przez lekarza.

Najczęściej zadawane pytania:

1. Jak rozumiana jest rodzina w ENEL MED? Przez rodzinę rozumie się następujące osoby: współmałżonka lub partnera życiowego oraz wszystkie dzieci (do 18 roku życia), a także młodzież uczącą się (do 26 roku życia), pozostającą na utrzymaniu rodziców.
2. Czy do lekarzy specjalistów wymagane są skierowania od internisty? Nie.
3. Czy akceptowane są skierowania na badania od lekarzy spoza ENEL-MED? Tak.
4. Co zrobić jak nagle zachoruję w weekend/święta/w nocy/na urlopie? W nagłych przypadkach można dzwonić 24 H na Pierwszą Linię Medyczną pod nr tel. 0 501 111 999.
5. Czy zawsze muszę przy sobie posiadać kartę ENEL MED? Nie. Najważniejszy jest dokument ze zdjęciem, najlepiej dowód osobisty.
6. Jeśli zapomnę, jakie usługi zostały wykupione w pakiecie, kogo mogę prosić o ich przypomnienie?
Przy otrzymywanych kartach znajduje się ulotka z dokładnym zakresem pakietu danego pracownika. Ponadto Firma zawsze może służyć pomocą w sprawdzeniu zakresu.
7. Co zrobić w chwili kiedy chcę umówić się do lekarza? W celu umówienia wizyty w placówkach własnych ENEL-MED (Warszawa, Poznań, Łódź, Kraków, Wrocław i Gdańsk) należy dzwonić pod numer 22 23 07 007 / 660 307 007 lub online przez stronę www.enel.pl. W celu skorzystania z placówek partnerskich ENEL MED należy dzwonić bezpośrednio do danej placówki, bądź umawiać się bezpośrednio w placówce. Aktualna lista placówek na stronie www.enel.pl.
8. Czy wyniki badań mogę odbierać online? Tak, ale tylko w przypadku korzystania z placówek własnych ENEL-MED.
9. W jakich godzinach mogę wykonywać badania laboratoryjne w oddziałach ENEL-MED? Od poniedziałku do piątku w godz. 7.00-11.00 i w soboty od 9.00 do 11.00.
10. Jak długo trzeba czekać na wizytę u internisty/pediatry? W oddziałach własnych ENEL-MED max. 24h. W placówkach partnerskich w sytuacjach nagłych wizyta odbywa się w dniu zgłoszenia pacjenta. W innym przypadku do 24h.
11. Jak długo trzeba czekać na wizytę u specjalisty? W oddziałach własnych ENEL-MED max. 3-10 dni. W placówkach partnerskich wizyty realizowane są do 7-10 dni.
12. Czy wizytę u specjalisty należy poprzedzić wizytą internistyczną? Nie, dostęp jest bezpośredni.